fbpx

Konopiska

Pokazały Polsce jak wypiekać karnawałowe przysmaki

fot. Urząd Gminy Konopiska

Trzy członkinie Koła Gospodyń Wiejskich z Kopalni zostały zaproszone do porannej telewizji śniadaniowej. 15 stycznia w emitowanym na antenie TVP2  „Pytaniu na śniadanie” zaprezentowały kulinarny kunszt przyrządzania karnawałowych wypieków.

Pomimo wczesnej pory, o której panie wyruszyły na nagranie do stolicy, ich przepisy stały się przebojem programu. Co więcej, gospodynie miały świetną okazję, aby na ogólnopolskiej antenie promować lokalne tradycje kulinarne gminy Konopiska.

–  Usmażyłyśmy „góry” faworków, oponek i róż. Prowadzącym i całej produkcji bardzo smakowały przygotowane przez nas słodkości. Pragniemy podziękować redaktorowi Marcinowi Porębińskiemu za zaproszenie, a także wójtowi Jerzemu Żurkowi oraz pracownikom GCKiR-u za pomoc w zorganizowaniu wyprawy – cieszy się Ola Szczepańska, szefowa KGW w Kopalni.

Newsletter

Koronagorączka w Mykanowie. Wójt apeluje o zaprzestanie hejtu wobec chorych i ich rodzin

Mykanów

Maskpol na krawędzi bankructwa? W sprawie spółki interweniuje były wicepremier i minister obrony

Panki

Będą kosić i stawiać snopki. Starostwo szykuje na sobotę festiwal

Mykanów

Pobiegną w szczytnym celu. Mieszkańcy Garnka chcą pomóc 13-latce wygrać ze śmiertelną chorobą

Kłomnice

Newsletter